Bătrână de 101 ani, infectată cu COVID-19, a părăsit spitalul după 10 zile de internare. Medic: „Echipa medicală a personalizat tratamentul”

Premieră medicală la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași. O bătrână de 101 ani, diagnosticată cu COVID-19, s-a recuperat complet după 10 zile petrecute sub supraveghere medicale. Pacienta s-a întors acasă, în sânul familiei.

Cazul bătrânei de 101 ani a fost relatat pe rețelele de socializare de medicul Florin Roșu, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecțioaase „Sfânta Parascheva” din Iași. „Pacienta a fost transferată de la Spitalul Clinic Paşcani către UPU de la Spitalul ‘Sf Spiridon’, unde a fost consultată cardiologic şi s-a constatat şi diagnosticul de COVID-19. La internare avea o stare generală influenţată, era afebrilă, conştientă, greu cooperantă. Bătrâna avea insuficienţă respiratorie cronică acutizată pe fondul afecţiunii respiratorii, insuficienţă cardiacă cronică, boală cardiacă cronică şi ateroscleroză cerebrală, boală renală cronică. Deşi a avut nevoie de suport de oxigen, iar comorbidităţile puteau să o pună în pericol, echipa medicală a personalizat tratamentul specific pe nevoile pacientei astfel încât să nu interfereze bolile existente”, a declarat dr. Florin Roşu.

După ameliorarea simptomelor, la câteva zile de la internare, bătrâna s-a recuperat. Pacienta avea și alte boli asociate. „Suntem mulţumiţi şi bucuroşi că dorinţa pacientei noastre este pe cale de a se îndeplini. Aparţinătorii acesteia vor ţine legătura cu medicul curant pentru a fi informaţi cu privire la conduita terapeutică ce trebuie repectată şi necesitatea următorului control”, a mai spus dr. Florin Roşu.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes