Bebeluș de nouă luni, suspect de coronavirus

Autoritățile din județul Bacău au intervenit de urgență, joi după-amiază, pentru preluarea a două persoane în cazul cărora există suspiciunea că ar fi infectate cu virusul COVID 19.

Este vorba despre un copil și de mama acestuia, care au fost preluați de o autospecială a ISU Bacău și transportată de la Comănești la Spitalul Județean de Urgență Bacău.

Copilul era monitorizat de medici de circa o lună, cu simptomele unei răceli. În week-end, el a fost plecat cu părinții în Italia, în zona Veteo, afectată de coronavirus. Familia din Comănești a revenit în țară pe data de 25 februarie, toți membrii rămânând izolați la domiciliu, sub monitorizarea telefonică a medicului epidemiolog.

În cursul zilei de 27 februarie, simptomele copilului s-au agravat, iar mama a sunat la 112 să ceară ajutor. Copilul a fost preluat cu izoleta și a fost transportat la Spitalul Județean Bacău unde va rămâne izolat într-un salon amenajat special în secția pediatrie. Alături de copil, care e de vârstă mică, a fost preluată și mama lui. Femeia rămâne la rândul ei sub observație, deși nu prezintă simptome specifice. Ambelor persoane li s-au recoltat probe de sânge, care au fost trimise la Iași pentru a fi analizate. Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică Bacău, intervenția de urgență în cazul mamei și copilului a decurs fără probleme. Rezultatele analizelor sunt așteptate în cursul zilei de vineri.

Ți-ar putea plăcea