Bebelușii sunt receptivi la mediul înconjurător, chiar dinainte de a se naște. „Copiii aud tot ce mișcă chiar din burtică”

Legătura dintre părinți și viitorul copil trebuie să se creioneze încă din viața intrauterină a micuțului. Oricât ar părea de neobișnuit, copiii nenăscuți simt tot ce se petrece în jurul lor. 

„Copiii aud din burtica mamei încă de la 20, 22 de săptămâni de sarcină și le spun mamelor să le vorbească, să le cânte să-i răsfețe. Copiii pot recunoaște vocea mamei, vocea tatălui, pot recunoaște sunetele repetitive” recomandă Anca Bălășoiu, moașă și doctor în științe medicale. 

Legătura dintre mamă și copil este profundă încă dinainte de momentul venirii sale pe lume. Iată cum o explică specialiștii: „Copilul exersează și suptul în viața intrauterină, pentru că el înghite din lichidul amniotic pentru a-și exersa digestia. De multe ori știe și preferințele alimentare ale mamei, pentru că se obișnuiește cu gustul. Își cunosc mama după miors, își recunosc și casa după miros” a mai spus Anca Bălășoiu, la Medika TV. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes