Belgia: gestul cu care angajații unui spital au tratat premierul de la Bruxelles (VIDEO+FOTO). Cum a reacționat șefa Guvernului

Foto: Marin Driguez / Sipa Press / Profimedia

Nemulțumite de modul în care Guvernul a gestionat criza coronavirusului, cadrele medicale de  la un spital din Bruxelles s-au întors cu spatele în momentul în care a sosit limuzina premierului, relatează  www.ln24.be.

Totul s-a întâmplat în curtea spitalului Saint-Pierre din Bruxelles, în momentul în care premierul Sophie Wilmes a sosit în vizită. Atunci când limuzina oficială a pătruns în curtea unității medicale, rând pe rând, cadrele medicale s-au întors cu spatele, în semn de protest față de modul în care Guvernul a gestionat criza coronavirusului.

Ulterior, un purtător de cuvânt al Executivului de la Bruxelles a declarat că premierul a discutat 40 de minute cu reprezentanţii protestatarilor, iar atmosfera  a fost ”mai cordială”.

„Situaţia sanitară, protecţia, stresul, valorizarea meseriei, finanţarea asistenţei medicale, niciun subiect nu a fost ocolit”, a scris şefa Guvernului de la Bruxelles, într-o postare pe Twitter, însoțită de fotografii din interiorul spitalului.

Belgia înregistrează circa 55.300 de cazuri de COVID-19 și peste 9.000 de morți, la o populație de 11,5 milioane de locuitori.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes