Beneficii pentru donatorii de celule stem hematopoietice care nu realizează venituri

Potrivit unei decizii a Ministerului Sănătății, donatorii de celule stem hematopoietice, care nu realizează venituri sau ale căror venituri se situează sub salariul minim brut, vor fi scutiți de la plata asigurării de sănătate pentru o perioadă de 10 ani.

Având în vedere informațiile apărute în spațiul public privind scutirea de la plata asigurărilor de sănătate pentru o perioadă de 10 ani a donatorilor de celule stem hematopoietice, precizăm următoarele: Noile modificări la Legea nr. 95/20026 privind reforma în domeniul Sănătății și la Legea nr.227/2015 privind Codul Fiscal, realizate prin Ordonanța nr.37/31.08.2002, se referă doar la persoanele care donează celule stem hematopoietice și nu realizează venituri sau realizeaza venituri sub salariu minim brut . Acestea vor beneficia de calitatea de asigurat pentru o perioadă de 10 ani”, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Această facilitate a fost creată de Ministerul Sănătății pentru a veni în sprijinul donatorilor de celule stem, care au făcut acest gest fie pentru persoanele cu care se înrudesc, fie pentur persoane neînrudite.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes