Beneficiile cardiologiei intervenționale. Dr. Andrada Bogdan, medic cardiolog: Mai mult timp acasă și mai puțin la spital

Cardiologia intervențională are multe beneficii pentru pacientul diagnosticat cu boală cardiovasculară. Scurtează timpul petrecut la spital și, cel mai important, bolnavul poate reveni la viața de dinaintea diagnosticului foarte repede.

„Salvează vieți, îmbunătățește calitatea vieții, ne oferă timp mai mult acasă și mai puțin timp de spitalizare. Scopul medicinei, în general, nu este acela de a ține pacientul legat de spital, ci de a-l ajuta să-și trăiască viața. Cardiologia intervențională oferă acest timp scurt de diagnostic, oferă rezolvare rapidă a problemei” a declarat  la Medika TV, dr. Andrada Bogdan, medic primar cardiolog în cadrul Ponderas Academic Hospital.

Mai mult decât atât, cardiologia intervențională permite tratarea unor afecțiuni grave ale inimii care, în trecut, puteau fi vindecate doar prin intermediul unor intervenții chirurgicale complexe.

„Acum putem trata boli severe pentru care presupuneau  intervenții chirurgicale costisitoare, cu ajutorul unei singure intervenții, care durează câteva ore, în sala de angiografie. Aceleași tipuri de afecțiuni le tratăm mult mai repede, iar externarea se face după 3, 4 zile” a mai spus dr. Andrada Bogdan, medic primar cardiolog.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes