Bilanț negru în criza COVID, mai multe recorduri negative

Bilanțul de sâmbătă privind creșterea pandemiei stabilește un nou record pentru valul patru. Este vorba despre numărul de infectări care sare de pragul de 7500. Grupul de Comunicare Strategică anunță că, în ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 7.676 de cazuri noi COVID – 19, dintre care 143 sunt ale unor pacienți reinfectați, testați pozitiv la o perioadă mai mare de 180 de zile după prima infectare. 

Numărul testelor efectuate zilnic este în creștere. Astfel, în intervalul de referință, au fost prelucrate 67.364 de teste, dintre care 22.530 teste RT-PCR, iar restul, teste rapide antigenice,

Capitala și șapte județe trec de incidența de 3 la mia de locuitori. Este vorba despre județele Bistrița Năsăud, Cluj, Dolj, Ilfov, Maramureș, Satu Mare, Timiș. Distribuția pe județe a cazurilor per total și a celor noi o regăsiți în tabelul de mai jos. 

 În aceleași 24 de ore s-au înregistrat și 121 de decese (61 bărbați și 60 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad,  Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Călărași, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu, Gorj, Harghita, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Satu Mare, Sălaj, Sibiu, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vaslui, Vrancea, Ilfov și Municipiul București. Decesele sunt semnalate, în continuare, și la categorii de pacienți tineri. 118 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 3 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.

În spitalele din România sunt, sâmbătă, 9.852 de pacienți COVID-19, dintre care 1.195 sunt la ATI.

Din totalul pacienților internați, 264 sunt minori, 247 fiind internați în secții și 17 la ATI.

Pe teritoriul României, 47.502 persoane confirmate cu infecție cu noul coronavirus sunt în izolare la domiciliu, iar 8.841 de persoane se află în izolare instituționalizată. De asemenea, 60.407 persoane se află în carantină la domiciliu, iar în carantină instituționalizată se află 225 de persoane. 

Tags:

Ți-ar putea plăcea