UPDATE: Bilanț negru. 12 români uciși de coronavirus

UPDATE: Bilanţul deceselor persoanelor diagnosticate cu coronavirus a ajuns la 12. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat marți noapte alte două decese, o femeie de 64 de ani, din judeţul Suceava şi un bărbat de 74 de ani din judeţul Ialomiţa, De asemenea, a precizat că la precedentul bilanţ, decesul indicat ca fiind cel cu numărul 11 fusese deja raportat anterior. Astfel, al 11-lea deces este al unei femei de 64 de ani, din judeţul Suceava, internată în stare gravă în Spitalul Judeţean Suceava – secţia ATI, unde a fost intubată. Femeia a fost transferată la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Iaşi, unde a decedat marţi. Pacienta suferea de boli asociate (HTA, cardiopatie ischemica, fibrilatie atrială) şi a avut istoric de călătorie în perioada 13-29 februarie, în Insulele Mauritius, Seychelles, Dubai.  “Menţionăm că, dintr-o eroare de raportare, decesul anterior comunicat cu numărul 11 a fost deja raportat ca decesul cu numărul 5, în cursul zilei de ieri, 23 martie a.c.”, a transmis Grupul de Comunicare Strategică. 

Cel de-al 12-lea deces este un bărbat de 74 de ani, din judeţul Ialomiţa, internat la Bacău în Spitalul Comăneşti, secţia ATI, unde a primit oxigen pe mască. Bărbatul a manifestat simptome în 19 martie şi a fost internat în 22 martie în stare gravă. Pacientul suferea de obezitate, HTA, şi insuficienţă renală cronică.

ȘTIRE INIȚIALĂ România a ajuns la 11 morți. Marți seară, autoritățile au anunțat că încă trei români au fost uciși de coronavirus. Unul dintre români a murit pe 22 martie, alți doi pe 23 martie, însă abia marți seară, 24 martie, autoritățile au anunțat decesele. Toate cele trei persoane ucise de coronavirus au fost în Spitalul Județean Suceava.

Grupul de Comunicare Strategică anunță că este vorba despre un bărbat de 59 ani, pacient al Spitalului Județean de Urgență Suceava, fără posibilă expunere precizată. El a murit pe 22 martie.

Tot răpusă de coronavirus a fost și o femeie de 80 ani, pacientă al aceluiași spital din Suceava, fără posibilă expunere precizată. Aceasta a murit pe 23 martie. Și tot în Spitalul Județean Suceava a mai murit pe 23 martie un bărbat de 71 ani, fără posibilă expunere precizată.

Pacienții au fost confirmați pozitiv la COVID 19 în data de 23 martie, atunci când s- au primit rezultatele probelor de laborator. Decesele au fost raportate la INSP marți seară, pe 24 martie.
Toți cei trei pacienți aveau afecțiuni medicale cronice pre- existente ( boli cardiovasculare, diabet).

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes