Boala „dinților frumoși și sănătoși” afectează tot mai mult tinerii. Statistica medicilor, la Medika TV

 

Paradontoza sau boala „dinților frumoși și sănătoși” este tot mai răspândită în rândul tinerilor, sunt de părere medicii stomatologi. Controalele periodice la dentist ne-ar putea ajuta să prevenim îmbolnăvirea. 

Prevalența parodontozei, mai ales în rândul tinerilor este ridicată, după cum a explicat, la „Doctor Medika”,  dr. Olgun Chemal, medic stomatolog: „Prevalența bolii este destul e mare. Ea nu afectează doar persoanele vârstnicei, și tinerii. Avem pacienți până în 30 de ani pe care îi tratăm de paradontoză”. 

Medicii sunt de părere că boala este declanșată, de cele mai multe ori, de lipsa controalelor periodice la medicul stomatolog. „ Este o boală cronică, ireversibilă, generată de bacteriile care se acumulează în gură și care afectează țesuturile care susțin dinții.  De cele mai multe ori, pacienții vin la doctor când e pra târziu. Și uite așa un pacient de până la 30 de ani riscă să rămână fără dinți. Trebuie să venim periodic la stomatolog pentru a preveni îmbolnăvirea” a mai spus dr. Olgun Chemal.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea