Boala somnului se poate trata. Agenția Europeană a Medicamentului a aprobat un tratament pentru această afecțiune 

Boala somnului este o afecțiune cu consecințe grave, produsă de un parazit transmis prin mușcătura muștelor țețe. Multă vreme nu s-a găsit un tratament eficient pentru această boală, dar Agenția Europeană a Medicamentului a avizat recent un astfel de medicament. 

Compania farmaceutică Sanofi anunță că Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a emis un aviz pozitiv pentru tratamentul său dezvoltat împotriva bolii somnului, o afecţiune cunoscută şi sub numele de Tripanosomiază africană.

Fexinidazol Winthrop, produs de Sanofi, este primul tratament cu administrare orală pentru o formă acută a bolii somnului, o afecțiune parazitară letală transmisă de muștele țețe infectate şi întâlnită în 36 de ţări africane.

Avizul a fost emis de EMA pentru tratamentul administrat la adulţi şi la copii cu vârste de peste şase ani şi care au o greutate de cel puţin 20 de kilograme, aflaţi atât în prima cât şi în a doua fază a bolii.

În Malawi şi Uganda au avut loc studii clinice, conduse de organizaţia non-profit de cercetare medicală Drugs for Neglected Diseases initiative (DNDi), a precizat grupul Sanofi.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea