Bolnavii de COVID-19 pot primi vizitatori. Spitalele permit accesul aparținătorilor

Tot mai multe spitale din țară permit în prezent rudelor pacienților bolnavi de COVID-19 accesul pentru vizite. Aparținătorii trebuie însă să respecte măsurile de protecție sanitară în funcție de unitatea medicală în care merg.

Știrea despre inițiativa Spitalului de Recuperare Cardiovasculară „dr. Benedek Geza” din staţiunea Covasna, unitate medicală care a făcut demersuri pentru a permite rudelor bolnavilor de COVID-19 accesul la vizită, a scos la iveală faptul că și alte spitale din țară permit accesul aparținătorilor.

Se face înainte de Covasna acest lucru. Este un lucru normal. Trebuie să faci acele circuite care să asigure atât siguranța pacientului, cât și pe ce a aparținătorilor, iar pe de altă parte trebuie să ai și resursele necesare pentru asta”, a precizat dr. Tudor Ciuhodaru, medic primar medicină de urgență în cadrul Spitalului „Nicolae Oblu” din Iași la Medika TV.

De asemenea, și în Spitalul de Boli Infecțioase „Sfânta Parascheva” din Iași, accesul rudelor este permis. Vizitatorii trebuie însă să respecte atât un program de vizitare, cât și măsurile de protecție sanitară.

La noi, la Spitalul de Boli Infecțioase din Iași, din fericire, avem implementat acest sistem de vizită pe secția ATI, inclusiv pe secția de Boli Infecțioase, avem un protocol clar. O facem de 2 luni de zile. Cel care dorește să viziteze bolnavul, printr-o programare prealabilă, la un număr de telefon. Avem un interval orar între ora 15,00 – 17,00 , este instruit cu privire la echipare și dezechipare, este însoțit de un cadru medical și sigur merge la persoana dragă, pentru a discuta”, a precizat Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase „ Sfânta Parascheva” din Iași, la Medika TV.

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea