Bolnavii TBC primesc indemnizație de hrană. Vezi aici în ce condiții

La solicitarea Ministerului Sănătății, Guvernul României a aprobat o hotărâre privind aprobarea cuantumului indemnizației lunare de hrană cuvenite persoanelor diagnosticate cu tuberculoză, tratate în ambulatoriu.

Conform documentului, începând din data de 1 noiembrie 2020, persoanele diagnosticate cu tuberculoză care sunt tratate în ambulatoriu vor primi o indemnizație lunară de hrană, stabilită la un nivel de 16 lei/zi pentru pacienții adulți și de 15 lei/zi pentru pacienții copii.

Prin această măsură se urmărește motivarea pacientului pentru respectarea tratamentului complet, până la vindecare. Acordarea unei indemnizații lunare de hrană pentru persoanele diagnosticate cu tuberculoză a fost prevăzută pentru prima dată în cuprinsul Legii nr.302/2018, pentru asigurarea aderenței la tratament a pacientului diagnosticat cu tuberculoză pe toată perioada de tratament în ambulatoriu. Metodologia de acordare a a acestei indemnizații se va face prin ordinul comun al ministrului Sănătății și Justiției”,  se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătății.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea