Brăila stă în doi epidemiologi! Unul e în concediu, în străinătate

Situație deosebită la Brăila, județ care are doar doi medici epidemiologi. În plină criză, legată de răspândirea cu repeziciune a cazurilor de coronavirus, unul dintre cei doi epidemiologi, care este și managerul Spitalului Județean Brăila, este în concediu, în afara țării.

Prefectul de Brăila, Cătălin Boboc, spune că e inadmisibilă o asemenea situație, adăugând că îi va cere președintelui Consiliului Județean, instituție în subordinea căreia se află Spitalul Județean, să facă toate demersurile pentru a-l rechema în câmpul de muncă pe epidemiologul aflat în concediu.

”La nivelul județului Brăila sunt doi epidemiologi. Unul e director medical la un spital din municipiu, celălalt e manager al Spitalului Judetean. Spre suprinderea mea, am aflat dimineață că managerul e de ieri e in concediu în afara țării. Avem un CJSU și am să solicit președintelui Consiliului Județean care are în subordine spitalul  să clarifice situația și să o recheme de îndată pe doama. Nu mi se pare un moment potrivit pentru  concedii de odihnă sau pentru orice alt timp de concediu”, a declarat prefectul de Brăila, Cătălin Boboc.

Deocamdată, în județul Brăila nu a fost confirmat niciun caz de infecție cu coronavirus. Sunt însă  126 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, autoritățile se așteaptă să preia și să dispună carantinarea sau după caz izolarea la domiciliu a mai multor cetățeni care au trecut prin vama Nădlac, în ultimele ore.

Tags: , , ,

Ți-ar putea plăcea