Buzău: explozie de viroze respiratorii și pneumonii

Autoritățile sanitare din județul Buzău se confruntă cu o explozie de infecții respiratorii, pneumonii și cazuri de gripă. Ultimele raportări realizate de Direcția Județeană de Sănătate Publică Buzău arată că, săptămâna trecută, peste 4500 de buzoieni au ajuns la medic și au fost diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare. 

Sunt mai multe cazuri ca oricând. De pildă, anul trecut în aceeași perioadă, erau 1900 de cazuri. Tot săptămâna trecută în județul Buzău, 940 de pacienți au fost diagnosticați de medici cu pneumonie. Unii dintre ei au și ajuns la spital și au fost internați, având forme severe de boală.

Și la capitolul gripă, se poate vorbi despre o explozie a cazurilor. Dacă anul trecut, la Buzău, în perioada similară erau diagnosticați cu gripă doar 4 pacienți, săptămân atrecută medicii au stabilit diagnosticul de gripă în cazul a 122 de buzoieni.

Cei mai afectați sunt copiii care frecventează colectivitățile. De altfel, medicii epidemiologi vorbesc despre mici focare de boală înregistrate în grupurile școlare ori preșcolare.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes