CADRE MEDICALE ÎN LINIA ÎNTÂI DOAR LA SALARII! Verificări la 3 spitale din Brașov

Cadre medicale de la trei spitale din Brașov sunt vizate de o anchetă a polițiștilor și procurorilor, care susțin că, pe perioada stării de urgență, s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuțiilor de serviciu, luându-și concediu medical, fără a avea un motiv întemeiat.

Poliţiştii braşoveni s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că, în perioada stării de urgenţă, cadre medicale de la trei spitale s-ar fi sustras de la îndeplinirea atribuţiilor de serviciu, solicitând şi beneficiind în acest sens, de certificate de concedii medicale fictive şi, totodată, de materiale de uz sanitar în interes propriu.

”Cu ocazia efectuării percheziţiilor se vor ridica documente şi se vor efectua activităţi procedurale, ce se impun, pentru stabilirea situaţiei de drept. De asemenea, vor fi conduse la audieri zece persoane”, a precizat miercuri Poliţia Braşov.

Ancheta se desfășoară  sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de ”abuz în serviciu”, ”fals intelectual”, ”uz de fals”, ”delapidare” şi ”divulgare de informaţii secrete de serviciu sau nepublice”.

La descinderile desfășurate la spitalele din Brașov participă polițiști, procurori, luptători ai Serviciului pentru Acţiuni Speciale, dar și reprezentanţi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă şi Direcţiei de Sănătate Publică Braşov.

Tags: , , , , , , , ,

Ți-ar putea plăcea