Cadrele medicale din toată țara sunt în grevă japoneză! Ziua de 7 octombrie, aleasă SPECIAL pentru protest (GALERIE FOTO)

Cadrele medicale din toată țara, atât cele afiliate Federației SANITAS, cât și cele care sunt membri ai Confederației “Solidaritatea Sanitară” se află, astăzi, de Ziua Internațională a Muncii Decente, în grevă japoneză. Asta înseamnă că medicii, asistentele și restul personalului nu și-au întrerupt activitatea, ci lucrează purtând pe braț banderole.

Membrii de sindicat SANITAS din toată ţara declanşează greva japoneză, o formă de protest fără întreruperea activităţii! Astfel, de Ziua Internaţională a Muncii Decente, membrii SANITAS doresc să atragă atenţia că ei continuă să îşi facă datoria cu decenţă, însă guvernanţii români îi tratează cu maximă indiferenţă!”, se arată într-un mesaj postat pe pagina oficială de Facebook a Federaţiei SANITAS.

Organizaţia sindicală a anunțat încă de săptămâna trecută, că va declanşa greva japoneză în cazul în care şeful Guvernului nu va participa la o întâlnire cu conducerea federaţiei, cu prilejul căreia să fie discutate problemele angajaţilor din sistemul de sănătate.

“Federația SANITAS a fost nevoită să declanșeze ”greva japoneză” pentru a trage un puternic semnal de alarmă, colectiv, asupra faptului că salariații din sistemele care asigură prevenția, tratamentul și îngrijirea populației acestei țări, cu preponderență în această perioadă în care noul coronavirus face ravagii, sunt epuizați fizic și psihic, sunt discriminați și expuși disprețului public printr-o excesivă mediatizare a ”răsplăților financiare promise sau chiar legiferate”, dar în realitate neacordate! Mai mult decât atât, acești salariați sunt cei mai expuși contaminării cu coronavirusul SARS-Cov-2, 1 din 25 de nou infectați fiind din rândul personalului medical sau auxiliar. Salariații din SĂNĂTATE, ASISTENȚĂ SOCIALĂ, DIRECȚIILE DE SĂNĂTATE PUBLICĂ, UNITĂȚILE DE ASISTENȚĂ MEDICO-SOCIALĂ, SERVICIILE DE AMBULANȚĂ, MEDICINA ȘCOLARĂ, protestează începând de astăzi, DECENT, fără întreruperea activității, pentru a nu pune în niciun fel în pericol pacienții, așteptându-se ca autoritățile române să îi trateze cu aceeași DECENȚĂ și, măcar în al doisprezecelea ceas, să înțeleagă că TREBUIE SĂ RESPECTE LEGEA, respectându-le toate drepturile: cele de natură salarială, cele de protecție la locul de muncă, cele de repaus pentru recuperarea capacității de muncă, cele care să elimine orice discriminare între categoriile de salariați din același tip de unități și cu același tip de activitate!”,  se mai arată în comunicat.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea