Cadrele medicale vor scutirea de la plata CASS. Câți români nu plătesc această contribuție 

 

Asociația Profesională a Medicilor de Ambulator face demersuri pentru ca personalul medical să fie scutit de la plata CASS ( contribuțiile de asigurări sociale de sănătate.

În acest sens, a fost creată o petiție online, pe care cadrele medicale care vor să se alăture acestui demers o pot semna. Inițiatorii petiției susțin că această propunere a fost realizată cu scopul de a-i determina pe medici să nu mai plece în străinătate.

„Solicităm scutirea de la plata CASS a personalului medical, indiferent de forma de organizare și de încadrare, ca formă de recunoștere a rolului social al acestei categorii sociale, în condițiile lipsei cronice de personal medical în toate regiunile țării, datorate în primul rând exodului peste hotare. În acest moment, necesarul de medici al României este acoperit în proporție de 70%, aproximativ 10 000 urmând să se pensioneze în următorii 5-7 ani, fără posibilitate de înlocuire cu absolvenți noi, mai ales în mediul rural unde există regiuni întregi fără acces la servicii medicale”se arată în petiția Asociației Profesionale a Medicilor de Ambulator, semnată de președintele organizației, medicul Cosmin Alexandrescu.

Cine este scutit de plata CASS în România?

În țara noastră, există doar trei categorii profesionale scutite de plata CASS. Este vorba despre angajații din construcții, angajații din agricultură și cei din industria alimentară. Este vorba despre aproximativ 800.000 de persoane pentru ca nu se plătește această contribuție.

SURSA

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea