Campania de vaccinare, pe umerii medicilor de familie. De ce consideră autoritățile că implicarea lor e esențială

Responsabilii cu desfășurarea campaniei naționale de vaccinare vorbesc tot mai mult în spațiul public despre implicarea medicilor de familie în acest proces. Practic, în următoarea perioadă, creșterea gradului de imunizare va depinde doar de medici.

Specialiștii consideră că motivul pentru care tot mai mulți români vor merge să se vaccineze în cabinetele medicilor de familie este încrederea pe care o au în aceștia.

Este și un aspect legat de încredere. O persoană în vârstă care merge la medicul de familie de ani de zile și-și ridică tratamentul are încredere în ceea ce-i recomandă medicul. Cred că este importantă relația medic – pacient”, a declarat dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19, în direct, la Medika TV.

În următoarea perioadă vor fi realizate mai multe demersuri pentru ca activitatea de vaccinare prin intermediul medicilor de familie să se poată desfășura în cele mai sigure condiții.

Obiectivul meu este să punem la punct activitatea de vaccinare prin medicii de familie, să le oferim tot sprijinul, iar acest lucru ne va acoperi în mod deosebit și partea de vaccinare în mediul rural. Cred că este important să dezvoltăm campania de vaccinare în privința medicilor de familie”, a mai spus dr. Valeriu Gheorghiță.

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea