Campanie de prevenire a consumului de tutun în rândul elevilor, promovată de Ministerul Educației 

Ministerul Educației, alături de alte instituții publice, va iniția o campanie de informare și prevenire a consumului de tutun în rândul elevilor. Acest protocol a fost semnat între Ministerul Educației, Institutul de Pneumoftiziologie „Marius Nasta”, UMF „Carol Davila” București și INSP. 

O primă campanie de informare se va desfășura la București și presupune discuții ample despre efectele nocive ale țigărilor asupra organismului. La întâlnire sunt invitați să participe elevi și părinți. 

Protocolul de colaborare semnat reprezintă un pas important în lupta contra fumatului în rândul adolescenţilor, care provoacă, anual, la nivel global, moartea a aproape 700.000 de persoane. În conformitate cu documentul de colaborare, Ministerul Educaţiei şi semnatarii vor sprijini desfăşurarea, pe perioada anului şcolar 2023 – 2024, a unor campanii de informare ce au în vedere informarea corectă a adolescenţilor din categoria de vârstă 12 – 16 ani cu privire la efectele nocive ale consumului de nicotină prin intermediul ţigărilor sau al dispozitivelor electronice pentru fumat”, potrivit unui comunicat al Ministerului Educației. 

Ideea unei astfel de campanii a pornit după un studiu al Organizației Mondiale a Sănătății care arată faptul că în țara noastră, 28% dintre adolescenții peste 15 ani au declarată că fumează. 

Tags: ,
Ți-ar putea plăcea