Canada, prima țară din lume care va începe vaccinarea copiilor de la 12 ani împotriva COVID-19. Europa așteaptă și ea o decizie a Agenției Europene a Medicamentului

Canada devine prima țară din lume în care s-a autorizat vaccinarea copiilor cu vârste între 12 și 15 ani împotriva COVID-19, transmite BBC.

Este vorba despre serul produs de Pfizer& BioNTech, despre care studiile clinice au indicat o eficiență de 100% în cazul acestei categorii de vârstă.

Documentația privind studiile făcute pentru administrarea vaccinului Pfizer copiilor din categoria 12-15 ani a fost depusă și la FDA (Agenția Americană a Medicamentului), dar și la EMA (Agenția Europeană a Medicamentului).

Recent, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, spunea că o decizie a EMA cu privire la administrarea serului la copiii din categoria 12-15 ani este așteptată în cel mult o lună.

De altfel, autoritățile din România se gândesc deja la modul în care se va desfășura campania de vaccinare a copiilor din această grupă de vârstă. Se ia în calcul implicarea medicilor pediatri, dar nimic nu este bătut în cuie, fiind așteptată mai întâi decizia EMA.

Sunt detalii organizatorice pe care le vom stabili cu pediatrii, vom vedea dacă este necesar să asigurăm alte resurse în cabinete. Nu anticipez că va fi nevoie să modificăm schema de personal pentru grupa de vârstă 12-15 ani”, a declarat recent coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Pfizer testează vaccinul și pe alte trei categorii de vârstă la copii, serul produs de această companie fiind, în prezent, singurul care poate fi administrat de la vârsta de 16 ani.

Și companiile Moderna și Johnson & Johnson derulează studii pentru a vedea siguranța și eficiența vaccinurilor pe care le produc, pentru a putea fi administrate în cazul categoriei de vârstă 12 – 18 ani.

Tags: , , , , , ,
Ți-ar putea plăcea