Când am putea renunța la măști în spațiile deschise și neaglomerate. Răspunsul Ministrului Sănătății

De la 1 iunie românii care merg la mare sau la munte ar putea să nu mai fie nevoiți să poarte masca de protecție în aer liber, dacă nu e aglomerat. Totuși, mai devreme de 1 august nu se pune problema să nu mai purtăm masca de protecție atunci când mergem pe stradă sau ne aflăm în parc.

Depinde unde renunţăm la mască. Încurajez şi eu renunţarea la mască în anumite condiţii, în afara spaţiilor închise, în locurile care nu sunt aglomerate şi pentru aceste zone termenul de 1 august cred că este unul fezabil”, a declarat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, la TVR1.

Totuși, persoanele vaccinate ar putea să renunțe la mască și mai devreme.

“Am avut o discuţie pe această temă cu premierul Cîţu chiar astăzi şi am convenit că pe măsură ce înaintăm cu campania de vaccinare, persoanelor care sunt vaccinate să începem să le permitem mai multă libertate şi să revină cât mai repede la viaţa de dinainte de pandemie. Una dintre aceste idei a fost tocmai această permisiune pentru cei care lucrează în birouri, dacă sunt toţi vaccinaţi dintr-un anumit spaţiu închis, să poată să nu poarte mască. Evident că înainte de a da liber la astfel de prevederi, va trebui să verificăm cu Institutul Naţional de Sănătate Publică şi cu specialiştii pe care îi avem în sănătate publică, dar pare o idee fezabilă”, a mai spus Mihăilă.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii speră ca, odată cu startul campaniei de vaccinare și în cabinetele medicilor de familie, numărul persoanelor vaccinate să depășească 100.000 de persoane zilnic.

Astăzi am avut 94.000 de vaccinaţi, ceea ce este un rezultat încurajator. Cred că toate aceste noi metode de vaccinare au contribuit la acest rezultat bun. Este unul dintre vârfuri. A fost doar a doua zi de vaccinare la medicii de familie. Eu sper că reuşim să ajungem la cât mai multe persoane, prin medicii de familie vom depăşi 100.000 de vaccinaţi pe zi“, a mai spus ministrul Ioana Mihăilă.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea