Când putem folosi primele cosmetice? Medic: Nu există o vârstă anume

Utilizarea cremelor cosmetice este un subiect intens dezbătut în lumea medicală. Specialiștii susțin însă că aplicarea acestor produse ar trebui să se facă doar atunci când este nevoie, indiferent de vârstă.

Dacă pielea este uscată și suferă din cauza dermatitei atopice, cremele special concepute pentru aceste probleme pot fi aplicate încă din primele săptămâni de viață.

„Depinde foarte mult de tipul nostru de piele pentru că sunt copilași care de mici se dau cu cremă. Nu există o limită minimă de vârstă la care putem să începem să aplicăm aceste creme. Sigur că, dacă avem un ten uscat sau o dermatită atopică, începem să aplicăm cremele din primele săptămâni de viață” a declarat la Medika TV,  dr. Iulia Panțuru, medic primar dermatolog.

O deosebită atenție asupra îngrijirii tenului trebuie acordată în perioada pubertății, atunci când tenul este afectat de acnee. În acest caz, recomandarea medicilor sunt produsele și cremele care au efecte împotriva acestei probleme.

„Cred că un moment crucial în viața oricărei persoane este această perioadă de pubertate. Când, de fapt, se definitivează tipul nostru de ten. Cam atunci se decide dacă vom avea un ten uscat sau mixt sau poate un ten gras. Dacă avem un adolescent cu probleme de acnee sigur că vom introduce creme specifice pentru această patologie. Și vom începe mereu cu tratamente locale, tratamente dermato-cosmetice și după aceea vom apela la tratamente mai complexe” a explicat dr. Iulia Panțuru.

Îngrijirea tenului fără probleme, adică fără o patologie, ar trebui să se facă în funcție de tipologia sa. Tenul uscat va fi hidratat cu produse specifice, iar pentru tenul gras se aplică produse al căror rol este reducerea cantității de sebum.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea