Când s-ar putea încheia al treilea val pandemic. Specialist: “Va mai dura circa 45 de zile”

Suntem în plin val pandemic, al treilea de la începutul pandemiei, care se manifestă diferit de cele precedente, prin faptul că zilnic sunt depășiri de recorduri în privința pacienților internați la terapie intensivă, dar și pentru că oameni tineri și fără boli manifestă forme severe e boală și chiar mor.

E o situație care va mai dura cel puțin o lună și jumătate, estimează prof. dr. Alexandru Rafila, reprezentantul României în Organizația Mondială a Sănătății. Iar lucrurile nu se vor îmbunătăți decât atunci când oamenii vor fi vaccinați în număr cât mai mare.

Eu cred că această evoluţie nefavorabilă a numărului de cazuri, a suprasolicitării secţiilor medicale şi aşa mai departe va mai dura circa 45 de zile, aşa zisul al treilea val, iar o soluţie legată de revenirea la o viaţă normală o putem obţine în toamnă, la sfârşitul lunii septembrie, octombrie, dacă campania de vaccinare va continua să funcţioneze bine din două puncte de vedere: primul, creşterea capacităţii de vaccinare la minim 100.000 de persoane pe zi inclusiv sâmbăta şi duminica (…) şi al doilea să avem aderenţa la vaccinare, pentru că e un pericol evident dacă oamenii vor fi prost informaţi, minţiţi, tensionaţi şi aşa mai departe există acest risc al lipsei de aderenţă la vaccinare, adică degeaba ai vaccin dacă oamenii nu se vaccinează”, a declarat Alexandru Rafila la Prima TV.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea