Când va începe campania de VACCINARE ANTIGRIPALĂ. Anunțul ministrului Sănătății

Luna aceasta ar trebui să înceapă campanie de imunizare antigripală, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru. Acest a avansat ca termen maxim pentru startul campaniei data de 1 octombrie.

Potrivit oficialului, vaccinurile antigripale care vor fi distribuite în țară pentru imunizarea gratuită a populației ar urma să fie achiziționate de Ministerul Sănătății până pe data de 9 septembrie.

Pe 9 septembrie avem achiziţionarea vaccinurilor pentru gripă, iar după 15  septembrie până pe 1 octombrie ar trebui să avem şi începutul acestui sezon de vaccinare antigripală, să se vaccineze persoanele cu risc, copiii, cei care lucrează în instituţii direct cu persoane, cum ar fi învăţământ, cum ar fi spitale. Noi discutăm foarte mult în această vară de prezenţa acestui vaccin şi vaccinarea antigripală, după cum discutăm şi de vaccinarea pneumococică”, a declarat Nelu Tătaru la Digi 24.

Autoritățile recomandă vaccinarea antigripală în acest an cu atât mai mult cu cât ne confruntăm cu pandemia de coronavirus, astfel încât să se evite suprapunerea cu o epidemie de gripă.

“Este foarte important ca oamenii să se vaccineze, mai ales persoanele vulnerabile, cele în vârstă să se vaccineze împotriva gripei sezoniere. Cu asta scad măcar o parte din risc! Dacă se infectează și cu COVID am putea să ne trezim cu fenomenul COVID-flu și va fi foarte greu și pentru medici. Eu am speranța că vom putea să controlăm măcar să rămână un platou și să înceapă să scadă prin măsurile care să iau”a spus, recent, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes