VEȘTI DESPRE VACCINUL ANTI-COVID. Anunțul făcut de președintele Iohannis

România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin în prima tranșă, iar cel mai probabil asta se va întâmpla în primul trimestru al anului viitor, a anunțat într-o conferință de presă președintele Klaus Iohannis.

 „Populația este expusă unui risc major de infectare cu SARS-CoV-2. România se confruntă, la rândul ei, cu cifre îngrijorătoare și autoritățile se adaptează permanent prin noi măsuri pentru a controla transmiterea virusului. În acest context, ne punem cu toții mari speranțe în dezvoltarea cât mai curând posibil a unui vaccin anti-COVID-19, vaccin sigur și eficient iar eforturile făcute la nivel internațional confirmă dorința tuturor de a avea acest vaccin”, a declarat Klaus Iohannis.

Vaccinul va ajunge în România concomitent cu celelalte țări membre ale Uniunii Europene.

România este parte a acordurilor încheiate de către Comisia Europeană pentru furnizarea de vaccinuri anti-COVID-19 atunci când acestea vor fi disponibile urmând ca țării noastre să îi revin o alocare de peste 10 milioane de doze de vaccin. Din cauza cererii extrem de ridicate la nivel mondial și a capacității, totuși, destul de reduse de producție, vaccinul va ajunge în țările europene în mod etapizat. Pentru România, ne așteptăm ca prima tranșă primită să ajungă sunt cel mai favorabil scenariu în primul trimestru al anului viitor. În momentul în care vaccinul va fi disponibil și va fi livrată prima tranșă, toate statele europene vor primi cota corespunzătoare din prima tranșă, la fel din a doua tranșă și așa mai departe”, a mai spus președintele.

Șeful statului a precizat că primii care vor fi vaccinați sunt lucrătorii din sănătate.

Primii care vor fi vaccinați, în mod natural, vor fi toți lucrătorii din sistemul medical, dar și persoanele din grupele de risc. Vaccinarea întregii populației va începe cel mai devreme – asta trebuie să fie foarte clar – cel mai devreme în primăvară. Vrem să ne asigurăm, totodată, că vaccinurile folosite au cel mai înalt nivel de eficiență și siguranță și se respectă toate reglementările internaționale”, a mai spus președintele României, Klaus Iohannis.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea