CAPACITATE DEPĂȘITĂ LA CREMATORIILE DIN INDIA. Autoritățile caută noi soluții pentru incinerarea morților de COVID-19

Situația din India, unde pandemia este săpată de sub control, atinge cote inimaginabile. Crematoriile nu mai fac față cererii mari de incinerare a victimelor COVID-19, iar autoritățile din Delhi sunt sfătuite să cautesoluții pentru deschiderea de noi crematorii.

Potrivit BBC, angajații serviciilor de incinerare sunt pur și simplu copleșiți de solicitările de incinerare a trupurilor pacienților răpuși de COVID-19. Cel de-al doilea val al pandemiei care lovește India este devastator în unele regiuni ale Indiei. Joi a fost cea mai mare creștere de noi infectări-386.452 – ceea ce reprezintă un record la nivel mondial pentru un stat. Tot joi, au fost 3.500 de decese, dintre care 400 doar în capital Delhi. Cifrele mai arată că, de la începutul pandemiei, 18 cetățeni ai acestei țări s-au infectat cu SARS-CoV-2. Între timp, a ajuns prima tranșă de ajutoare de urgență trimise de SUA. Este vorba despre un prim lot de material medicale , valoarea totală a acestora urmând a fi de 100 de milioane de dolari.

Din păcate, sistemul de sănătate este depășit și există o presiune imensă pe rezervele de oxigen și pe paturile din spitale. Rudele celor bolnavi au ajuns să lanseze apeluri disperate pe rețelele sociale pentru ajutor.

Un ofițer superior al Poliției din Delhi a sugerat înființarea mai multor crematorii. Pentru evitarea unor noi infectări, regulile instituite încă de anul trecut prevăd incinerarea victimelor COVID-19.

Autoritățile centrale din India se confruntă cu critici în creștere pe tema modului în care a fost gestionată pandemia în această țară. Cele mai mari critici sunt formulate în legătură cu deciziile de a permite mitinguri electorale mari și festivaluri religioase, în ultimele săptămâni.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea