Capitala se pregătește pentru codul roșu! Incidența cazurilor, așteptată cu sufletul la gură

Capitala a înregistrat astăzi un nou record de noi cazuri de infectare. Nu mai puțin de 777 de persoane au fost testate pozitiv în ultimele 24 de ore în București, iar autoritățile se pregătesc deja pentru situația în care Capitala va sări de pragul de 3 cazuri la mia de locuitori în ceea ce privește incidența cumulată a cazurilor înregistrate în ultimele 14 zile.

Autoritățile nu au transmis, deocamdată, rata curentă a infectărilor din București. Cu toate acestea, e de așteptat ca aceasta să atingă pragul așteptat foarte curând.

Prefectul Capitalei, Gheorghe Cojanu, a declarat aseară, la Medika TV, că autoritățile sunt pregătite pentru ceea ce urmează, inclusiv în privința scenariului roșu, în care vor trece toate unitățile de învățământ.  

Vom lua măsurile conform prevederilor legale. Acestea au fost expuse de oficialități, se referă la restaurante, la activitățile culturale, teatre. Cu școlile vom decide trecerea în scenariul roșu, adică învățământ online. Cred că sunt vreo 12 restricții și toate vor fi puse în aplicare de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, completate cu măsuri de control din partea poliției, jandarmeriei, instituțiile care au atribuții legale”, a declarat prefectul municipiului București, Gheorghe Cojanu, la Medika TV.

Prefectul a adăugat că zilele acestea se vor rezolva toate problemele din școli, astfel încât toți elevii să poată participa la orele online.

În doua-trei zile se vor demara inițiative pentru achiziționarea de tablete, de completarea lipsurilor. Eu cred că Ministerul Educației și Inspectoratul Școlar vor depăși problemele existente, astfel încât învățământul online să se desfășoare în bune condiții”,  a adăugat prefectul Capitalei.  

Tags: , , , , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes