CARANTINĂ ÎNTR-UN SAT DIN CHINA, DUPĂ CE UN OM A MURIT DE CIUMĂ! Rudele sale sunt atent supravegheate de medici

Autoritățile chineze din regiunea Mongolia Interioară au plasat un sat întreg în carantină după ce un localnic, care contractase ciuma bubonică, a murit, transmite Reuters.

Cazurile de ciumă nu sunt rare în China, deși focarele au devenit tot mai rare. În perioada 2009 – 2018, China a raportat 26 de cazuri și 11 decese.

Autoritățile din Baotou au închis satul în care a trăit pacientul care a decedat, iar toate contactele strânse ale pacientului au luat preventiv tratament și au fost testate pentru ciuma bubonică. Până acum nu a fost raportat nici un caz de îmbolnăvire în regiune.

Localnicii sunt obligați să-și dezinfecteze zilnic locuințele , iar oamenii au fost testați pentru ciumă bubonică.

Comisia de sănătate din orașul Baotou a declarat că pacientul, care a murit din cauza unei insuficiențe a sistemului circulator, a fost confirmat că are „ciumă de tip intestinal”, are se manifestă cu simptome severe, ce includ diaree, dureri abdominale și febră ridicată.

Acesta este al doilea deces de ciumă bubonică înregistrat în Mongolia. Primul caz a fost înregistrat luna trecută, când un adolescent de 15 ani a murit din cauza acestei boli. În cazul său se presupune că îmbolnăvirea s-a produs ca urmare a consumului de carne de marmotă.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea