Care sunt simptomele în cazul infectării cu noua tulpină a coronavirusului. La ce trebuie să fim atenți

Oamenii de știință din Marea Britanie, acolo unde a fost descoperită noua tulpină a coronavirusului care provoacă boala COVID-19, au făcut publice primele analize referitoare la această mutație. Specialiștii au vorbit despre simptomele pe care le provoacă.

Medicii din Marea Britanie spun că simptomele provocate de noua tulpină a SARS-CoV-2 nu sunt diferite față varianta inițială a virusului, însă au anumite particularități. Datele au fost analizate și de experții din cadrul Institutului Național de Sănătate Publică din Anglia, care au concluzionat că există câteva diferențe. Una dintre ele este legată de tuse.

În prima variantă, SARS-CoV-2 provoacă tuse, însă mutația provoacă o tuse continuă, aproape imposibil de oprit. De asemenea, febra produsă de varianta mutantă se apropie de 38 grade Celsius, nu mai există acea stare de subfebrilitate întâlnită în prima variantă a virusului. De asemenea, dacă prima formă a SARS-CoV-2 provoca rareori pierderea gustului și a mirosului, mutația produce acest simptom.

Datele cercetătorilor britanici au fost realizate în urma analizei celor 1000 de cazuri descoperite pe teritoriul țării. Specialiștii explică faptul că apariția acestei mutații este un proces natural, care se petrece cu orice virus aflat în circulație. „Acest lucru este destul de normal pentru viruși – cum ar fi gripa – în care diferiți viruși pot infecta aceeași persoană, ducând la apariția unui virus hibrid. Acesta este doar unul dintre modurile în care apare variația virală naturală” a precizat dr. Dr. Julian Tang, virusolog în cadrul Universității Leicester, citat de The Sun.

Experții au mai precizat că vaccinurile produse acum au efecte și asupra mutației pe care SARS-CoV-2 a produs-o și care se află în prezent în circulație.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes