Care sunt soluțiile autorităților pentru relansarea campaniei de vaccinare. Imunizare în curtea țăranului și la colțul blocului

Autoritățile discută mai multe concepte pentru relansarea campaniei de vaccinare, care a înregistrat o scădere considerabilă în ultima vreme. Accentul se va pune în principal pe mediul rural, unde oamenii nu au avut acces la vaccinurile anti-COVID la fel ca în marile orașe, iar rata de imunizare este mai scăzută.

Se are în vedere ca medici din orașele mari să meargă în comune și să încurajeze imunizarea, dar să se și implice în campania de vaccinare. Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare, col. dr. Valeriu Gheorghiță, a declarat la Medika TV că se va pune accentul pe mobilitate, dar și pe informarea oamenilor din sate.

Autoritățile iau în calcul mai multe variante cu privire la creșterea ratei de vaccinare, inclusiv campanii de tipul vaccinării din ușă în ușă. Valeriu Gheorghiță a mai spus la Medika TV că se vor organiza inclusiv maratoane de vaccinare în mediul rural, dar nu este exclusă posibilitatea amenajării unor puncte de vaccinare chiar în gospodăriile oamenilor.

“Echipe vaccinatoare medicale din centre de vaccinare  din mediul urban se vor deplasa în localităţi arondate fiecărui oraş şi vor efectua cel puţin o dată – de două ori pe săptămână pe anumite intervale orare activităţi de vaccinare, fie la gospodăria      fiecărei persoane, fie din poartă în poartă, fie în gospodăria unei persoane vor fi organizate puncte de vaccinare în care vecinii vor veni şi vor fi vaccinaţi sau se vor face o serie de activităţi        mini-maraton de vaccinare în spaţii puse la dispoziţie de autorităţile locale” , a spus col. dr. Valeriu Gheorghiţă la Medika TV.

De altfel, coordonatorul campaniei de vaccinare a dat ca exemplu județul Alba, unde autoritățile locale au pus în practică acest concept, al vaccinării din poartă în poartă, care s-a bucurat de un mare succes.

De asemenea, se ia în calcul organizarea de centre de vaccinare în puncte cu trafic populațional mare, cum ar fi în gări, aeroporturi sau în stațiunile turistice, dar și puncte de vaccinare între blocuri, în cazul orașelor.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes