Cât de periculos poate fi mersul la sală pentru sănătatea articulațiilor. Medic: „Exercițiile trebuie făcute corect și responsabil”

Exercițiile fizice efectuate în sălile de forță sunt benefice pentru organism, dar îl pot afecta în egală măsură. Cel mai expuse riscurilor sunt articulațiile. Dacă mișcările nu sunt efectuate corect, există riscul apariției traumatismelor. 

„Durerile articulare pot apărea și atunci când mergem la sală și suprasolicităm articulațiile și musculatura. Este bine să facem mișcare, dar nu trebuie să facem totul dintr-odată. Exercițiile și pregătirea fizică se realizează treptat, pentru a aduna suficientă masă musculară care să ne ajute în timpul efortului fizic”, explică dr. Tarek Nazer, medic primar ortoped. 

Cel mai expuși riscului apariției unor astfel de probleme sunt adolescenții. „În majoritatea cazurilor este vorba despre adolescenți de 17, 18 ani, aflați încă în proces de creștere. Din cauza suprasolicitării poate fi afectat și procesul de creștere. Dacă organismul este solicitat cu greutăți prea mari sau cu exerciții incorect realizate, poate fi afectată și creșterea” mai spune dr. Tarek Nazer. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea