Cât de sănătoasă este căsătoria pentru inima bărbaților. Celibatarii au risc ridicat de infarct

Potrivit unui studiu despre sănătatea inimii, bărbații căsătoriți au inima mai sănătoasă. În schimb, celibatarii prezintă un risc ridicat de a dezvolta boli de inimă. În cazul femeilor, rezultatele arată cu totul altfel.

Cercetarea a fost realizată în Statele Unite ale Americii și arată faptul că între sănătatea inimii și căsătorie există o strânsă legătură, mai ales în cazul bărbaților.

Cercetătorii au inclus în acest studiu peste 6.800 de adulți americani, cu vârsta de peste 45 de ani. Apoi au comparat datele cu cele ale 94 de voluntari care fuseseră diagnosticați din punct de vedere medical cu insuficiență cardiacă.

Bărbații necăsătoriți au prezentat un risc de 2,2 ori mai mare de deces în termen de cinci ani de la diagnostic, spre deosebire de bărbații căsătoriți.
În cazul femeilor nu a existat o legătură între statusul marital și riscul de a muri din cauza unei boli de inimă.

Diferența dintre infarct și insuficiența cardiacă

Atacul de cord sau infarctul apare atunci când alimentarea cu sânge a inimii este blocată brusc. Insuficiența cardiacă este o boală cronică generată de faptul că inima, fiind slăbită, nu poate pompa sângele eficient. Principalele simptome ale insuficienței cardiace sunt oboseala și senzația de sufocare. La acestea se adaugă și senzația de amețeală sau leșin, precum și umflarea gleznelor și a picioarelor. Această boală are și tratament scopul său fiind acela de a încetini evoluția simptomelor.

SURSA

 

Tags: , , , ,
Ți-ar putea plăcea