Cât de sigur este să ne lăsăm copiii la creșă, pe timp de pandemie. Medic: „Aceste activități ar trebui încurajate”

Anunțul Ministerului Educației de a deschide o parte dintre creșe și grădinițe pe timpul vacanței prelungite a stârnit numeroase comentarii în spațiul public. În timp ce unii părinți susțin ideea, alții sunt de părere că aceste spații prezintă un risc epidemiologic ridicat. Medicii le recomandă tuturor să nu fie îngrijorați.

Mersul la creșă sau grădiniță este esențial pentru dezvoltarea psiho-socială a oricărui copil. De aceea, chiar și pe timp de pandemie, medicii sunt de părere că aceste activități ar trebui încurajate să se desfășoare în cele mai bune și sigure condiții.

Eu nu văd niciun fel de precauții în fața unui copil de creșă. Un copil de creșă este un copil în plină dezvoltare, care are nevoie de activități, care are nevoie și de activități în aer liber. Iar aceste activități ar trebui lăsate libere”, explicat prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, șef secție Dializă și Nefrologie Spitalul „Marie Curie”, în direct la Medika TV.

Accesul copiilor la creșe este important să se facă respectând toate măsurile de protecție sanitară.

Practic, tot ceea ce se petrece în creșe legat mai mult de supravegherea copiilor și mai puțin legat de educația lor se respectă o anumită distanțare. Eu cred că copiii care se duc acolo trebuie să aibă activități obișnuite pentru acele spații”, a adăugat prof. univ. dr. Mihaela Bălgrădean, șef secție Dializă și Nefrologie Spitalul „Marie Curie”, în direct la Medika TV.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea
De interes