Cauzele care determină apariția nașterilor premature. Medic specialist neonatolog: „Fumatul în timpul sarcinii joacă un rol important”

O naștere este prematură atunci când bebelușul este adus pe lume înainte de săptămâna 37 de sarcină. Cauzele care determină nașterea prematură sunt însă multiple. 

„Sunt multiple cauze de cele mai multe ori sunt sarcinile multiple, pentru că uterul nu este pregătit să ducă o sarcină la termen. Există și cazuri când este un singur bebeluș, dar el se naște prematur, din cauza unor afecțiuni pe care mama le are în timpul nașterii, precum hipertensiunea sau diabetul. Sunt niște patologii care se asociază nașterii și ele determină această sarcină prematură. Consumul de droguri sau fumatul în timpul sarcinii pot determina o naștere prematură” a explicat dr. Alexandra Ulmeanu, medic specialist neonatolog, la Medika TV. 

Fumatul în timpul sarcinii sau unele infecții pot provoca nașterea prematură, explică specialiștii. „Știm cu toții că sarcina ar trebui să dureze 40 de săptămâni, nou-născutul prematur este definit ca fiind bebelușul care se naște înainte de săptămâna 37. Într-adevăr este un prematur tardiv începând cu săptămâna 32 și până în săptămâna 32 este un prematur extrem. Mai pot apărea în sarcină anumite infecții care pot determina contracțiile uterine și care pot declanșa nașterea sau anumite anomalii care țin de uter și de dezvoltarea bebelușului în timpul sarcinii” a mai spus dr. Alexandra Ulmeanu. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea