Cauzele care pot determina pierderea dinților. Ce este de făcut?

Controalele periodice la medicul stomatolog și menținerea unei igiene orale ne ajută să ne păstrăm dinții sănătoși. De asemenea, specialiștii susțin că anumite boli genetice sau traumatismele pot determina pierderea dinților.

„Igiena precară este, în principiu, principala cauză de pierdere a dinților, pentru că dacă nu ne spălăm bine pe dinți vom acumula bacterii, o să facem carii și eventual și boală parodontală, ceea ce va duce la pierderea dinților” susține dr. Mihaela Stănculete, medic stomatolog Clinicile Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

Din practica medicală, specialiștii susțin că această problemă este tot mai des întâlnită în rândurile persoanelor tinere.

„Din păcate, pierderea dinților survine în zilele noastre la pacienți foarte tineri. Avem pacienți de 30 de ani care nu mai au niciun dinte și asta din cauza faptului că nu se spală corect pe dinți acasă și că nu vin la controale pentru a depista în stadii cât mai incipiente problemele stomatologice” mai spune dr. Mihaela Stănculete, medic stomatolog Clinicile Dentare „Dr. Leahu”, parte a Rețelei Private de Sănătate Regina Maria.

O altă cauză care poate determina pierderea dinților ar fi traumatismele.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea