Cauzele care provoacă hernia de disc lombară, explicate de medici, la Medika TV

Prezent în studioul Medika TV, dr, Florin Bloj a vorbit despre cauzele acestei herniei lombare. Printre acestea se numără sedentarismul sau obezitatea. De asemenea, un factor de risc important este și poziția incorectă a corpului. 

„Ca o consecință a stilului de viață modern, avem de-a face cu mult sedentarism , cu multă muncă la birou, cu supraponderalitate. Toate aceste aspecte pun multă presiune pe coloana vertebrală” a explicat, luni seara, la Medika TV, dr. Florin Bloj. 

Specialistul a explicat și ce se întâmplă în organism atunci când pacientul resimte primele simptome. „Apare din cauza uzurii discurilor intervertebrale, provocată de presiunea constantă la care aceste fisuri sunt supuse. O postură incorectă sau persoanele care cară permanent greutăți sau care stau în mașină în poziții inconfortabile” a mai spus, luni seară, dr. Florin Bloj, în cadrul emisiunii „Doctor Medika”.

Totodată, conform unor studii, o altă cauză a apariției herniei de disc este reprezentată și de postura incorectă a corpului sau de  suprasolicitarea coloanei vertebrale. „Există studii potrivit cărora o poziție incorectă a coloanei o încarcă de 6 ori mai mult decât ar fi normal. La un moment da, discurile respective cedează” a mai explicat dr. Florin Bloj, la Medika TV. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea