CAZ MEDICAL EXTREM DE RAR! O tânără din Iași a născut tripleți, deși avea un singur ovar. Nu a existat nici o inseminare artificială!

O tânără de 28 de ani din județul Iași a adus pe lume, la Maternitatea  „Cuza Vodă” din Iași, trei băieți. Tripleții s-au născut prin cezariană, înainte de termen, la 36 de săptămâni, dar sunt sănătoși și au primit la naștere note mari, de 9 și 10.

Potrivit bzi.ro, reacția mamei când și-a strâns nou-născuții în brațe i-a făcut pe medicii ieșeni să plângă.

Medicul Gabriela Simionescu de la Maternitatea „Cuza Vodă”, care a urmărit evoluția sarcinii și a asistat la cezariană, a declarat că o sarcină trigemelară este extrem de rară. La Iași se înregistrează 3 astfel de cazuri la 10.000 de nașteri.

Sarcina a fost catalogată ca fiind de-a dreptul miraculoasă, având în vedere că tânăra mama, după cum a spus medicul ieșean, avea un singur ovar funcțional. Mai mult, sarcina a apărut spontan, natural, fără tratamente de fertilizare.

Copiii s-au născut bine, primind note între 9 și 10. Aceștia au cântărit la naștere 2.050 de grame, 2.130 și 2.290. Pe perioada sarcinii, mama nu s-a plâns nicio secundă. Ceea ce ne-a mirat pe noi, specialiștii, a fost faptul că, deși femeia avea extirpat un ovar de la vârsta de 18 ani, a reușit să obțină o sarcină multiplă, cu tripleți, iar concepția a fost spontană. Cazurile de acest gen sunt extrem de rare. O sarcină cu tripleți are incidența la noi, la maternitate, de 3 la 10.000 de cazuri pentru femeile sănătoase, iar la cazurile asemănătoare cu al ei, incidența este și mai rară”, a declarat dr. Gabriela Simionescu.

Tânăra care a adus tripleții pe lume mai are acasă un băiat, în vârstă de 3 ani.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea