CE CRED ROMÂNII DESPRE EVOLUȚIA EPIDEMIEI. Mai mult de jumătate dintre ei dau vina pe autorități pentru explozia de cazuri

Un sondaj realizat de IMAS pentru Europa FM arată că majoritatea românilor pune explozia de cazuri de coronavirus din ultima vreme pe seama autorităților.

1010 persoane cu vârste de peste 18 ani au răspuns unei  întrebări legate de pandemie și evoluția acesteia în țara noastră.

În ce măsură credeți că următoarele aspecte au dus la înregistrarea unor valori zilnice de cel puțin 200 de cazuri noi de infectări cu noul coronavirus? Este întrebarea care le-a fost adresată respondenților. Aceștia au avut trei variante de răspuns. Majoritatea persoanelor intervievate consideră că vina pentru agravarea situației o au atât cetățenii care nu respectă măsurile de protecție (mască, distanțare), cât și autoritățile, care au eliminat prea repede restricțiile impuse în starea de urgență și nu fac suficiente controale.

Sondajul a fost realizat de IMAS în perioada 10 – 29 iulie și are o marjă de eroare de +/-3,1%. Acesta poate fi consultat AICI.

Pe de altă parte, politico.eu publică un amplu material care arată altceva, și anume că evoluția cazurilor a venit pe fondul răspândirii teoriilor conspirației și a unei dezinformări.


“Mesajele care reduc la minimum efectele coronavirusului sunt preluate de politicieni și comentatori de masă”, a spus Corina Rebegea, director în cadrul Center for European Policy Analysis. “Se pare că este foarte periculos în România, pentru că vedem un model caracteristic Balcanilor, în care penetrarea propagandei rusești este mai profundă“, a spus ea.

Materialul despre acest subiect poate fi accesat AICI.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea