Ce este arteriopatia obliterantă și cum o putem preveni? Explicațiile medicilor, la Medika TV

 

Un stil de viață nesănătos pune în pericol și sănătatea vaselor de sânge. Chiar și cele periferice pot suferi din cauza depunerilor de grăsime. Boala care le afectează se numește arteriopatie obliterantă. 

„Este o boală care se manifestă prin înfundarea vaselor periferice. Ea se întâmplă din cauza unor tulburări de metabolism, din cauza cărora diferite substanțe se adună în peretele vasului de sânge în așa fel încât   îi limitează lumenul, iar sângele nu poate să treacă suficient de mult către organul irigat de artera afectată și de aici apar multe probleme” a explicat, în direct la Medika TV, dr. Călin Popa, medic primar chirurgie cardiovasculară. 

Statisticile arată faptul că bărbații sunt mult mai expuși riscului de a dezvolta această afecțiune, decât femeile „Este o boală des întâlnită, face parte din grupul mare al arteriopatiilor. Ocupă locul 1 în lume din punct de vedere al arteriopatiilor. După 50 de ani, boala este tot mai prezentă și afectează mai mult bărbații decât femeile” a mai spus dr. Călin Popa. 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea