Ce este un Tumor Board și ce beneficii are pentru pacient

Medicina modernă se bazează prin personalizarea indicațiilor terapeutice. Astfel, în cazul pacienților oncologici, se apelează la un grup de medici specialiști care alcătuiesc o comisie medicală în care fiecare medic își exprimă opinia cu privire la diagnostic. Această comisie poartă numele de Tumor Board.

„Tumor Board reprezintă, de fapt, o comisie oncologică multidisciplinară, care se bazează pe un concept și datorită căruia specialiștii se strâng împreună ca să dezbată aceste cazuri oncologice speciale” explică dr. Dragoș Cuzino, medic primar imagistică medicală Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Ideea de a face o astfel de comisie a apărut din nevoie de a le oferi pacienților oncologici servicii medicale personalizate.

„Acest concept s-a născut din ideea de a optimiza și de a da șanse cât mai mari pacientului oncologic. S-a dovedit că toți pacienții care au beneficiat de aceste opinii medicale au avut șanse mult mai mari și supraviețuiri îndelungate și calitatea vieții a fost mult mai mare, față de pacienții care nu au trecut prin această comisie” mai spune dr. Dragoș Cuzino, medic primar imagistică medicală Rețeaua Privată de Sănătate Regina Maria.

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea