(VIDEO) Ce ordine a dat noua conducere militară care a preluat Spitalul Județean Focșani

Pe 13 aprilie, Spitalul Județean de Urgență “Sf. Pantelimon” Focșani a devenit a treia unitate sanitară din țară în cazul căreia Ministerul Sănătății a decis instituirea unei conduceri militare. Colonelul medic militar Alexandru Keresztes, de la Spitalul Militar de Urgență „Sf. Maria” din Brașov, a preluat conducerea, după ce managerul spitalului din Focșani a fost confirmat cu COVID-19. În momentul preluării spitalului, acesta era un focar de infecție: două secții, cardiologia și nefrologia erau închise, iar 24 de angajați, inclusiv medici și asistente, fuseseră testați pozitiv pentru noul coronavirus.

Într-un interviu transmis de Ministerul Apărării Naționale, colonelul medic militar Alexandru Keresztes a vorbit despre măsurile pe care le-a luat în unitatea a cărei conducere a preluat-o.

În primul rând a fost realizat un circuit epidemiologic de triaj și a fost amenajat un nou spațiu în vederea extinderii secției de Terapie Intensivă. Aceasta va fi dedicată exclusiv cazurilor de COVID-19, deși Spitalul Județean Focșani nu este unitate suport, bolnavii confirmați fiind tratați la spitalul din Adjud. Keresztes a recunoscut că, în momentul în care a ajuns la Focșani, a găsit un colectiv reticent și temător, dar aceste momente au fost depășite. De asemenea, conducătorul militar al spitalului a mai spus că a început acțiunea de refacere a stocurilor de materiale de protecție, medicamente, biocide și dezinfectant.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea