Ce rol are pielea în organism și de ce trebuie să avem grijă de ea, mai ales în sezonul rece. Sfaturile medicilor

Pielea are multiple roluri în organism, de aceea îngrijirea ei este extrem de importantă pentru că de ea depinde sănătatea organelor noastre interne. Medicii au vorbit la Medika TV despre cât de valoroasă este pielea pentru întreg corpul. 

Protecția pielii este primordială, mai ales în timpul sezonului rece, pentru că dacă pielea este sănătoasă atunci tot corpul va fi sănătos. „Pielea nu este tocmai în sărbătoare când vine frigul. Trebuie să se adapteze. Este ploaie, este vânt, este ninsoare, iar pielea ia contact direct cu acești factori de mediu, de aceea trebuie protejată. Ea nu este un singur înveliș pe care trebuie doar să-l spălăm și să-l ferim de frig. Pielea este cel mai mare organ al corpului și are funcții multiple, este implicată și în funcția de excreție, în termoreglare, sintetizează 70 de hormoni, este o barieră protectoare” a explicat, la Medika TV, dr. Oana Firescu, medic primar dermatolog. 

Toate afecțiunile interne se observă la exterior, prin piele. „Pielea este o oglindă a ceea ce se întâmplă în interior. Fie că  este vorba despre tulburări digestive, tulburări hormonale sau apariția diabetului, toate aceste afecțiuni se observă și la nivelul pielii atunci când ele apar” a mai spus dr. Oana Firescu, medic primar dermatolog. 

Tags: , ,
Ți-ar putea plăcea