Ce s-a întâmplat după ce România a ridicat restricția de vârstă pentru vaccinul AstraZeneca

În urma recomandărilor Grupului Științific și Medical din cadrul CNCAV, a Ministerului Sănătății și a Agenției Naționale a Medicamentului, România a renunțat la limita de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de compania AstraZeneca.

Decizia a venit ca urmare a apariției de noi date științifice, coroborate cu  experiența și deciziile altor state europene, precum și a recomandărilor OMS.

În urma renunțării la limita de vârstă, platforma de programare a fost luată cu asalt de persoane care doreau să se imunizeze.

Potrivit Serviciului de Telecomunicații Speciale, din momentul adoptării deciziei până azi, adică într-un interval mai mic de 24 de ore, s-au programat la vaccinare cu serul AstraZeneca 59.522 de persoane cu vârste de peste 55 de ani.

Din momentul ridicării restricției de vârstă pentru administrarea vaccinului produs de AstraZeneca, 59.522 persoane cu vârsta de peste 55 de ani s-au programat prin intermediul platformei informatice dezvoltate de STS, din care 33.797 sunt persoane cu vârsta de peste 65 de ani”, arată CNCAV.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea