Ce s-ar putea întâmpla cu persoanele vaccinate cu Johnson & Johnson, din cauza variantei Delta

Persoanele vaccinate cu vaccinul anti-COVID produs de compania Johnson & Johnson ar putea să aibă nevoie de un rapel cu un vaccin  de tip ARNm, cum sunt cele produse de Pfizer și Moderna, spun mai mulți experți în boli infecţioase din Statele Unite ale Americii.

Potrivit Reuters, unii experți au spus că au făcut ei înşişi acest lucru, chiar dacă nu există date publicate care să demonstreze că o combinație între două tipuri de vaccin diferite ar fi sigură şi eficientă.

Totul din cauza îngrijorării cu privire la gradul de protecţie pe care îl oferă vaccinul Johnson & Johnson în fața variantei Delta (indiană) a coronavirusului.

Nu există nicio îndoială că persoanele care primesc vaccinul J&J sunt mai puţin protejate împotriva bolii decât cele care primesc două doze din celelalte vaccinuri”, a spus dr. Michael Lin, profesor la Stanford University..

Jason Gallagher, expert în boli infecţioase, a primit vaccinul Johnson & Johnson încă din timpul studiului clinic, în noiembrie anul trecut, iar acum spune că a făcut recent și o doză din vaccinul Pfizer.

“În timp ce situaţia a devenit mult mai bună în SUA, varianta Delta care se răspândeşte şi preluarea rapidă în SUA pare puţin mai îngrijorătoare în ceea ce priveşte infecţiile contractate de persoanele vaccinate cu o doză unică de vaccin.  Aşa că am făcut pasul”, a spus el.

Johnson & Johnson a anunţat că testează în laborator eficiența vaccinului în fața tulpinii Delta, dar deocamdată nu sunt date disponibile.

Tags: , ,

Ți-ar putea plăcea