Ce salarii sunt plătite în singura instituție de sănătate publică din țară care testează populația în masă pentru COVID-19

Direcția de Sănătate Publică Alba este prima instituție sanitară din țară care face testarea în ,masă a populației pentru COVID-19. Specialiștii DSP folosesc pentru testare metoda numită “pulling”, folosită cu succes în Israel, Cehia, dar și în alte țări. Testarea în masă a populației din județ, care a început cu cetățenii din Alba-Iulia, este realizată exclusiv cu ajutorul unor sponsorizări importante.

Salariații DSP Alba sunt motivați să își facă treaba așa cum trebuie cu salarii frumușele. Potrivit alba24.ro, doi medici, care au funcții de conducere în cadrul unor compartimente, au cele mai mari salarii din instituție, de 16.343 de lei brut. Salarii mari mai au un medic epidemiologic – 15.565 de lei și un medic specialist, care este șef laborator, al cărui salariu de bază ajunge la 13.591 lei.

În schimb, directorul DSP Alba are  un salariu brut de 9980 de lei și un spor de 1497 de lei. Salarii mari au și cei doi directori adjuncți ai instituției. 9631 de lei este salariu de bază al fiecăruia. E totuși o diferență la sporuri: directorul economic are un spor de 3853 delei, în timp ce directorul de sănătate publică are 1445 de lei.

Potrivit Legii salarizării unitare, sporurile pot fi cuprinse între 15 și 25% din salariul de bază.

Chimiștii și asistenții  medicali au salarii de la 4570 la 5401 lei. Cel mai mic salariu din instituție, de 3919 lei brut, îi revine unui muncitor calificat.

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea

De interes