Ce se întâmplă cu proiectul Educației pentru Sănătate? Ministrul Rafila: „Aș vrea să începem poate anul viitor”

De anul viitor, în școlile din România s-ar putea studia, în sfârșit, Educația pentru sănătate. Intenția a fost făcută public de Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

Prezent la conferința organizată de Fundația Salvați Copiii România, în cadrul UMF „Carol Davila”, Alexandru Rafila a vorbit public despre proiectul Educației pentru Sănătate. 

În opinia ministrului Sănătății acest program ar trebui să înceapă de anul viitor, însă doar de la clasele primare, urmând ca pe viitor materia să fie studiată și al gimnaziu. 

„“Vreau să dezvoltăm acest proiect şi să ne asumăm noi responsabilitatea, şi vă spun foarte clar lucrul ăsta, al educaţiei pentru sănătate.  Am discutat cu doamna ministru Deca, aş vrea, măcar etapizat, să începem, poate anul viitor, primul modul la ciclul primar, peste încă un an să-l facem la ciclul gimnazial”  a spus Rafila. 

Totodată, Alexandru Rafila a menționat și importanța acestor cursuri. „Educaţia pentru sănătate este cea care va guverna viaţa mai bună a generaţiilor următoare, pentru că toate aceste consecinţe ale lipsei de informare şi educaţie înseamnă, de fapt, comportamente la risc, sarcini precoce, neurmărirea sarcinii, pentru că oamenii nu ştiu, nu cunosc aceste lucruri” a precizat Alexandru Rafila, ministrul Sănătății. 

Tags: ,

Ți-ar putea plăcea