Ce se știe despre primele persoane infectate cu tulpina sud-africană. Precizările Institutului Național de Sănătate Publică

Institutul Național de Sănătate Publică a fost informat de laboratorul MedLife despre faptul că au fost secvențiate primele două probe de pe teritoriul țării noastre care arată infectarea cu tulpina sud-africană a SARS-CoV2. Potrivit anchetelor epidemiologice, unul dintre cazuri provine dintr-un focar familial din Capitală, dar în al doilea caz nu se știe sursa infectării, ceea ce ar putea să însemne că și această tulpină se află în faza de transmitere comunitară.

Primul caz este o persoană de sex feminin, din municipiul București, care provine dintr-un focar familial cu 3 cazuri de COVID-19, din care unul (cazul la care facem referire) a fost confirmat cu B.1.351.

Al doilea caz este un bărbat de cetățenie turcă, având județ de infectare Argeș, asimptomatic, testat la cerere în vederea plecării în Turcia, fără istoric de călătorie, fără contact cu caz confirmat. Sursa nu poate fi precizată”,  se arată într-un comunicat al Institutului Național de Sănătate Publică.

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea