Ce spun experții OMS despre evoluția COVID-19: „Va fi o boală care nu va perturba societatea”

Într-o conferință de presă organizată recent, experții Organizației Mondiale a Sănătății s-au arătat optimiști în ceea ce privește evoluția bolii COVID-19, la nivel global. Aceștia au declarat faptul că, în curând, virusul care provoacă această afecțiune poate fi comparabil cu pericolul virusurilor responsabile de apariția gripei sezoniere, fără a mai da peste cap activitatea din spitale. 

Mesajele de încurajare cu privire la îmbunătățirea evoluției pandemiei de COVID-19 la nivel global au venit chiar din partea directorului Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom. „Ne poziționăm într-un moment mult mai bun astăzi, decât în orice altă perioadă a pandemiei. Mă bucur să constat că, pentru prima dată, numărul săptămânal al deceselor, înregistrate în ultimele patru săptămâni a fost mai mic” a precizat directorul OMS, Tedros Adhanom.

Prezent la dezbaterea publică a fost și Michael Ryan, expert în cadrul OMS care coordonează programele de urgență. Acesta a precizat faptul că virusul SARS-CoV-2 va fi unul care nu va mai perturba lumea medicală sau societatea. „Vom ajunge cu toții să constatăm că virusul care provoacă boala COVID-19 este la fel de periculos precum virusurile gripale, adică un virus care nu va perturba societate sau sistemele medicale” a precizat Michael Ryan.

Datele preliminarii ale Organizației Mondiale a Sănătății arată faptul că în perioada 2020-2023, boala infecțioasă COVID-19, provocată de virusul SARS-CoV-2, a ucis peste șapte milioane de oameni la nivelul întregii planete.

SURSA

 

Tags: , , ,
Ți-ar putea plăcea