Ce spun infecționiștii militari despre epidemia de coronavirus

Invitați în studioul Medika TV, medicii infecționiști militari Ion Ștefan și Valeriu Gheorghiță, au făcut o analiză a tabloului epidemiologic creat de apariția COVID -19 în China și răspândirea acestuia în lume.

Col. dr Ion Ștefan, medic primar boli infecțioase și șef Secție Boli Infecțioase Spitalul Militar Central ”Dr. Carol Davila” a explicat care este specificitatea acestei epidemii și ce anume creează riscuri mai mari, în raport cu precedentele situații în care Organizația Mondială a Sănătății a declarat stare de alertă mondială. Medicul infecționist a arătat și de ce termenul de obținere a unui vaccin este estimat la 18 luni:

La rândul său, col. dr. Valeriu Gheorghiță, medic primar boli infecțioase Spitalul Militar Central, a arătat care sunt răspunsurile căutate de lumea științifică pentru a avea un control mai bun asupra acestei noi amenințări mondiale. De obținerea acestor răspunsuri depinde o mai bună gestionare a crizei mondiale și, în final, limiarea epidemiei:

Cei doi medici infecționiști militari au participat, luni seara, la o dezbatere pe teme din specialitate, în platoul Medika TV.

Tags: , , , ,

Ți-ar putea plăcea