Ce spun reprezentanții Patriarhiei despre botez și cununii, în timpul pandemiei de coronavirus

Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române transmit în plină pandemie de coronavirus că botezul copiilor poate fi amânat, dacă nu sunt probleme stringente, precum starea de sănătate precară a nou-născutului care să impună oficierea oficierea botezului.

”Botezul poate fi amânat până trece criza. Nu există o vârstă limită: există oameni, care s-au botezat și la maturitate! Dar tradiția ortodoxă e să primim botezul cât mai repede, adică la câteva luni. (..) Soluțiile de urgență există doar în caz de necesitate: dacă un copil se îmbolnăvește – pentru că este important să primim botezul în această viață – deci, doar în caz de necesitate, poate fi săvârșit botezul acasă sau la spital, sigur, cu o slujbă restrânsă!”, a declarat purtătorul de cuvânt al al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, care a subliniat că  în situații normale ”nu reprezintă o urgență botezul”.

În același context, reprezentantul BOR s-a referit și la slujbele de cununie, programate dinainte de tineri, dar care, în contextul pandemiei de coronavirus, trebuie să-și reconsidere poziția și să renunțe la planuri: ”În cazul nunților, cu atât mai puțin, mai ales în situația în care au fost închise toate localurile, toate locurile în care s-ar putea oficia petrecerea de nuntă – sigur că slujba cununiei poate fi oficiată și separat față de petrecerea în sine, dar, în mod normal, se vor amâna, inclusiv slujbele de cununie.”

Tags: , , , , ,

Ți-ar putea plăcea